Catering

Catering

Polecamy przetestowaną firmę cateringową oferującą pyszne i różnorodne dania.
Restauracja mieści się w oddalonym o kilka kilometrów mieście Tarczyn gdzie można spróbować dań oferowanych w cateringu.
Istnieje możliwość dostosowania menu do charakteru wesela, imprezy plenerowej czy wydarzenia integracyjnego jak grill czy konferencja.

SZWEDZKI STÓŁ

PÓŁMISEK WĘDLIN: więcej pieczonego niż tradycyjnej wędliny.

Wędlina: szynka, polędwica, kabanosy, schab środkowy, schab karkowy,
pasztet firmowy, baleron

POTRAWY W GALARECIE

  • Schab po warszawsku z pastą chrzanową
  • Tymbalik drobiowy udekorowany jajeczkiem
  • Galareta z nóżek wieprzowych
  • Królewskie szynki w galarecie z sosem tatarskim
  • Roladki z szynki ze szparagami w galarecie
  • Schab karkowy pieczony ze śliwką pod złocistą galaretką
  • Indyk w maladze

 

PRZEKĄSKI

  • Śledź z cebulką na sposób tradycyjny
  • Śledź pod jabłkową pierzynką
  • Półmisek jajek kolorowych
  • Ryba po grecku palce lizać
  • Tatar wołowy ze stosownymi dodatkami
  • Pomidor z serem mozarella i świeżą bazylią
  • Pomidor na sałacie kremem czosnkowym i serem ubrany
  • Chrupiący kurczak z sosami kolorowymi podany
  • Łosoś wędzony na cytrynie
  • Babeczki łososiem nadziane
  • Łosoś zwijany w naleśniku z sosem czosnkowym podany
  • Rolada szpinakowa.

DODATKI DO PRZEKĄSEK

  • Półmisek pikli domowych(ćwikła,chrzan,musztarda,ketchup)
  • Ogórek konserwowy
  • Sałatka z pomidorów świeżych
  • Grzybki marynowane
  • Sałatka szwedzka
  • Dynia marynowana
  • Sos tatarski
  • Papryka marynowana

SAŁATKI

  • Jarzynowa
  • Z pieczarek, jajek i kukurydzy, szczypiorek
  • Z tuńczyka, jajek i ogórka
  • Z kurczaka, ananasa, kukurydzy i ryżu
  • Z selera, żółtego sera, szynki i ananasa
  • Grecka z serem feta
  • Wiosenna z kurczakiem i serem mozarella, kukurydzą, rzodkiewką
  • Z ryżu, fasoli czerwonej, ogórek kiszony, kukurydza, majonez
  • Z szynki pieczonej, kukurydzy, sałaty lodowej, sera żółtego, pomidorów, ziół i oliwy
  • Z brokułami, fasoli czerwonej, kurczakiem, serem feta, w sosie czosnkowo-majonezowym
  • Z makaronem (świderki, kokardki), kurczakiem, ogórkiem zielonym, pomidorem, porem, ananasem i majonezem
  • Z makaronem (w kształcie ryżu), szynką z indyka, rzodkiewką, ogórkiem zielonym,
    papryką, koperkiem świeżym, kukurydzą, majonezem i jogurtem
  • Gyros

DANIA SERWOWANE NA GORĄCO

ZUPY

  • Rosołek z domowym makaronem.
  • Boeuf strogonow z indyka lub wołowy.
  • Flaczki wołowe po polsku.
  • Żur staropolski z pieczarkami i jajkiem.
  • Barszcz biały z biała kiełbaska.
  • Krem z groszku zielonego z groszkiem ptysiowym.
  • Barszcz czerwony z pasztecikami babcinymi.
  • Zupa grzybowa z łazankami.
  • Krem pieczarkowy z grzankami.
  • Krem z pomidorów z makaronem tagiatelle.
  • Krem z brokułów.

 

DRUGIE DANIA

  • Schab karkowy śliwką nadziany w sosie własnym podany.
  • Schab karkowy pieczony w sosie borowikowym zrobiony.
  • Schab po góralsku-faszerowany pieczarkami.
  • Pieczeń wieprzowa w sosie(własnym lub grzybowym).
  • Kotlet szwajcar z szynką i plastrem sera żółtego.
  • Kotlet schabowy w musztardowo-serowej panierce.
  • Schab po staropolsku.
  • Kotlet po zbójnicku.
  • Roladki schabowe z salami.
  • Zrazy w sosie własnym.
  • Frykadelki w sosie pieczarkowym.
  • Pierś z kurczaka”hawana”z ananasem i żółtym serem.
  • Pierś z indyka z żurawiną.
  • Kotlet Devolay (masło+ser lub masło+koperek).
  • Udka pieczone w sezamie.
  • Rulon z piersi warzywami nadziany.
  • Cordon blue.
  • Pierś ze szpinakiem po florencku.
  • Kotlet z piersi w płatkach migdałowych.
  • Piersi duszone w sosie własnym.

 

DODATKI

  • Młode ziemniaki z koperkiem- sezonowo
  • Frytki
  • Ziemniaki zapiekane
  • Ziemniaki podsmażone na złoto z majerankiem
  • Ryż kolorowy
  • Kopytka
  • Kluski śląskie
  • Kluseczki kładzione
  • Makaron Tagliatelle (biały lub zielony)

SURÓWKI

  • Surówka z kapusty czerwonej
  • Surówka z kapusty białej, marchwi, pora w sosie majonezowo- koperkowym
  • Młoda kapusta z koperkiem – sezonowo
  • Surówka z marchewki z chrzanem w sosie śmietankowym
  • Pieczarki smażone
  • Seler w rodzynkami
  • Surówka z kapusty pekińskiej w sosie winegret
  • Buraczki na ciepło
  • Brzoskwinia z borówką
  • Marchewka a z groszkiem na ciepło
  • Szpinak
  • Bukiet warzyw gotowanych
  • Seler z brzoskwinia
  • Marchewka z ananasem
  • Colesław z białej kapusty
  • Colesław z czerwonej kapusty
  • Czerwona kapusta parzona