Catering
Polecamy przetestowaną firmę cateringową oferującą pyszne i różnorodne dania.
Restauracja mieści się w oddalonym o kilka kilometrów mieście Tarczyn gdzie można spróbować dań oferowanych w cateringu.
Istnieje możliwość dostosowania menu do charakteru wesela, imprezy plenerowej czy wydarzenia integracyjnego jak grill czy konferencja.
Restauracja mieści się w oddalonym o kilka kilometrów mieście Tarczyn gdzie można spróbować dań oferowanych w cateringu.
Istnieje możliwość dostosowania menu do charakteru wesela, imprezy plenerowej czy wydarzenia integracyjnego jak grill czy konferencja.
SZWEDZKI STÓŁ
PÓŁMISEK WĘDLIN: więcej pieczonego niż tradycyjnej wędliny.
Wędlina: szynka, polędwica, kabanosy, schab środkowy, schab karkowy,
pasztet firmowy, baleron
POTRAWY W GALARECIE
- Schab po warszawsku z pastą chrzanową
- Tymbalik drobiowy udekorowany jajeczkiem
- Galareta z nóżek wieprzowych
- Królewskie szynki w galarecie z sosem tatarskim
- Roladki z szynki ze szparagami w galarecie
- Schab karkowy pieczony ze śliwką pod złocistą galaretką
- Indyk w maladze
PRZEKĄSKI
- Śledź z cebulką na sposób tradycyjny
- Śledź pod jabłkową pierzynką
- Półmisek jajek kolorowych
- Ryba po grecku palce lizać
- Tatar wołowy ze stosownymi dodatkami
- Pomidor z serem mozarella i świeżą bazylią
- Pomidor na sałacie kremem czosnkowym i serem ubrany
- Chrupiący kurczak z sosami kolorowymi podany
- Łosoś wędzony na cytrynie
- Babeczki łososiem nadziane
- Łosoś zwijany w naleśniku z sosem czosnkowym podany
- Rolada szpinakowa.
DODATKI DO PRZEKĄSEK
- Półmisek pikli domowych(ćwikła,chrzan,musztarda,ketchup)
- Ogórek konserwowy
- Sałatka z pomidorów świeżych
- Grzybki marynowane
- Sałatka szwedzka
- Dynia marynowana
- Sos tatarski
- Papryka marynowana
SAŁATKI
- Jarzynowa
- Z pieczarek, jajek i kukurydzy, szczypiorek
- Z tuńczyka, jajek i ogórka
- Z kurczaka, ananasa, kukurydzy i ryżu
- Z selera, żółtego sera, szynki i ananasa
- Grecka z serem feta
- Wiosenna z kurczakiem i serem mozarella, kukurydzą, rzodkiewką
- Z ryżu, fasoli czerwonej, ogórek kiszony, kukurydza, majonez
- Z szynki pieczonej, kukurydzy, sałaty lodowej, sera żółtego, pomidorów, ziół i oliwy
- Z brokułami, fasoli czerwonej, kurczakiem, serem feta, w sosie czosnkowo-majonezowym
- Z makaronem (świderki, kokardki), kurczakiem, ogórkiem zielonym, pomidorem, porem, ananasem i majonezem
- Z makaronem (w kształcie ryżu), szynką z indyka, rzodkiewką, ogórkiem zielonym,
papryką, koperkiem świeżym, kukurydzą, majonezem i jogurtem - Gyros
DANIA SERWOWANE NA GORĄCO
ZUPY
- Rosołek z domowym makaronem.
- Boeuf strogonow z indyka lub wołowy.
- Flaczki wołowe po polsku.
- Żur staropolski z pieczarkami i jajkiem.
- Barszcz biały z biała kiełbaska.
- Krem z groszku zielonego z groszkiem ptysiowym.
- Barszcz czerwony z pasztecikami babcinymi.
- Zupa grzybowa z łazankami.
- Krem pieczarkowy z grzankami.
- Krem z pomidorów z makaronem tagiatelle.
- Krem z brokułów.
DRUGIE DANIA
- Schab karkowy śliwką nadziany w sosie własnym podany.
- Schab karkowy pieczony w sosie borowikowym zrobiony.
- Schab po góralsku-faszerowany pieczarkami.
- Pieczeń wieprzowa w sosie(własnym lub grzybowym).
- Kotlet szwajcar z szynką i plastrem sera żółtego.
- Kotlet schabowy w musztardowo-serowej panierce.
- Schab po staropolsku.
- Kotlet po zbójnicku.
- Roladki schabowe z salami.
- Zrazy w sosie własnym.
- Frykadelki w sosie pieczarkowym.
- Pierś z kurczaka”hawana”z ananasem i żółtym serem.
- Pierś z indyka z żurawiną.
- Kotlet Devolay (masło+ser lub masło+koperek).
- Udka pieczone w sezamie.
- Rulon z piersi warzywami nadziany.
- Cordon blue.
- Pierś ze szpinakiem po florencku.
- Kotlet z piersi w płatkach migdałowych.
- Piersi duszone w sosie własnym.
DODATKI
- Młode ziemniaki z koperkiem- sezonowo
- Frytki
- Ziemniaki zapiekane
- Ziemniaki podsmażone na złoto z majerankiem
- Ryż kolorowy
- Kopytka
- Kluski śląskie
- Kluseczki kładzione
- Makaron Tagliatelle (biały lub zielony)
SURÓWKI
- Surówka z kapusty czerwonej
- Surówka z kapusty białej, marchwi, pora w sosie majonezowo- koperkowym
- Młoda kapusta z koperkiem – sezonowo
- Surówka z marchewki z chrzanem w sosie śmietankowym
- Pieczarki smażone
- Seler w rodzynkami
- Surówka z kapusty pekińskiej w sosie winegret
- Buraczki na ciepło
- Brzoskwinia z borówką
- Marchewka a z groszkiem na ciepło
- Szpinak
- Bukiet warzyw gotowanych
- Seler z brzoskwinia
- Marchewka z ananasem
- Colesław z białej kapusty
- Colesław z czerwonej kapusty
- Czerwona kapusta parzona